Μανιταρόσουπα με κάστανα και κόκκινες πατάτες
2015-12-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
23/12/15
Μανιταρόσουπα με κάστανα και κόκκινες πατάτες για πρώτο πιάτο στο εορταστικό τραπέζι.
Συστατικά
- 3 κόκκινες μικρές πατάτες ή ότι πατάτες προτιμάτε
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι βρασμένα κάστανα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- Αλατοπίπερο
- 2 μεγάλα μανιτάρια Portobello κομμένα σε λωρίδες ή όπως μας αρέσει
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Παρμεζάνα σε φλοίδες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις πατάτες ψιλοκομμένες και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα κάστανα ψιλοκομμένα, κρατώντας λίγα για το σερβίρισμα. Μαγειρεύουμε άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να πήξει η σούπα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή διασκορπίζοντας από πάνω τα κάστανα που κρατήσαμε, μαϊντανό ή / και παρμεζάνα αν τα χρησιμοποιήσουμε και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.