Loader

Μαρινάτα παϊδάκια με πουρέ γλυκοπατάτας

2015-04-06
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 1:35 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

9/4/15

Μαρινάτα παϊδάκια με πουρέ γλυκοπατάτας για εύκολο gourmet Πασχαλινό σερβίρισμα, πολύ εύκολα.

lambyamash (3) lambyamash (5)

Συστατικά  

Για τα παϊδάκια:

12-14 παϊδάκια μεγάλα

Χυμό από 1 λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ψήσιμο

Για τον πουρέ:

2 μέτριες γλυκοπατάτες

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

1 φλιτζάνι fried onions (συσκευασμένα) ή καραμελωμένα κρεμμύδια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά )

¾ του φλιτζανιού γάλα

2 κουταλιές της σούπας soya sauce (προαιρετικά)

2 κουταλιές της σούπας μέλι λιωμένο

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα παϊδάκια: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λάδι, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλατοπίπερο. Βάζουμε εκεί μέσα τα παϊδάκια και αφού κλείσουμε το καπάκι τα ανακινούμε καλά να πάει παντού η μαρινάδα. Τα φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα τινάσσουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με ελάχιστο επιπλέον λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Για τον πουρέ: Ρίχνουμε καθαρισμένες τις γλυκοπατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 15-17 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις κάνουμε πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το γάλα , ελαφρά ζεσταμένο, το μέλι, το βούτυρο, τον μαϊντανό, τη soya και λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε πιατέλα δίπλα στα παϊδάκια, διασκορπίζοντας από πάνω τα fried onions ή τα καραμελωμένα κρεμμύδια και επιπλέον μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *