Μαρινάτη σαλάτα κουνουπιδιού
2014-10-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 4:00 ω
- Έτοιμο σε: 4:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
24/10/14
Μαρινάτη σαλάτα κουνουπιδιού. Την ετοιμάζουμε και την έχουμε στο ψυγείο μας, έτοιμη για κατανάλωση, όλη την εβδομάδα. Πρακτικό και βολικό, δεν νομίζεται; Μην αναφέρω, πόσο νόστιμη, όσο περνάνε οι μέρες.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια κουνουπίδι ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη ή ότι πιπεριά έχουμε
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Χυμός 1 λεμονιού
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon ή τύπου
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi το λάδι , το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε καλά.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με το μείγμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 3
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με επιπλέον μαϊντανό, αν θέλουμε και ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.