Μαριναρισμένο ανθότυρο με ελιές και μυρωδικά
2014-04-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
17/4/14
Το πρόβλημα μου με τη νηστεία αλλά και την προσπάθεια μου να γίνω κάποτε χορτοφάγος, είναι (και θα είναι πάντα πιστεύω)τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Κάποτε είχα προσπαθήσει και τα είχα καταφέρει πολύ καλά στο να μην τρώω καθόλου κρέας γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλες τροφές που μπορούν να το αντικαταστήσουν θαυμάσια. Τι γίνεται όμως με το γάλα, το γιαούρτι και φυσικά το αγαπημένο μας τυρί. Όλα αυτά τα σκευάσματα τύπου τυριού, δεν μπορούσα καν να τα βάλω στο στόμα μου για κανένα λόγο. Κοιμόμουν και ξυπνούσα και έβλεπα τυριά όλων των ειδών, σε διάφορες παραλλαγές λες και ήμουν εξαρτημένο άτομο σε αποτοξίνωση. Ξεπερνώντας λοιπόν αυτήν την εμμονή και επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μου με τη χορτοφαγία , δηλώνω υπεύθυνα και άφοβα , μεγάλη «τυροφαγού». Η σημερινή μας πρόταση εκτός από ένα πεντανόστιμο σνακ για όλες τις ώρες ή τις έκτακτες επισκέψεις σπίτι που θέλουμε να σερβίρουμε κάτι πρωτότυπο( μόνο του ή πάνω σε διάφορα πιάτα), έχει και ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Διατηρεί το τυράκι μας πολύ πολύ (πολύ όμως) καιρό στο ψυγείο μας, χάρη στο ευεργετικό μας ελαιόλαδο. Μαριναρισμένο ανθότυρο με ελιές και μυρωδικά, για να σερβίρουμε στο λαμπριάτικο τραπέζι μαζί με τα αυγουλάκια, όσο περιμένουμε να ψηθεί ο οβελίας. Χρόνια πολλά φίλοι μου και καλά να περάσετε.
Συστατικά
- 300gr. Ανθότυρο κομμένο (προσεχτικά ) σε κύβους
- 2/3 του φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- Αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο
- 2-3 κλαράκια δενδρολίβανο
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
- 1 κουταλιά του γλυκού δυνατή μουστάρδα
- Μια πρέζα μπούκοβο ή όσο αντέχουμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε καθαρό βάζο με καπάκι εναλλάξ, σε στρώσεις τους κύβους τυριού, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές.
Βήμα 2
Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, τη μουστάρδα, το μηλόξιδο και το μπούκοβο. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα υλικά.
Βήμα 3
Πιέζουμε τα κλαδάκια δενδρολίβανου μέσα στο βάζο και κλείνουμε με το καπάκι. Ανακινούμε ελαφρά και το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 20 μέρες. Για το σερβίρισμα φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε πάντα καθαρό κουτάλι για την ποσότητα που θέλουμε και να την αφήνουμε από πριν σε θερμοκρασία δωματίου.