Loader

Μαριναρισμένο χοιρινό ψημένο με χυμό πορτοκαλιού

2016-03-25
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 6:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 8:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

1/1/16

Μαριναρισμένο χοιρινό ψημένο με χυμό πορτοκαλιού για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ή οποιοδήποτε γιορτινό γεύμα θέλετε να ικανοποιήσετε ανεπιφύλακτα τους καλεσμένους σας. Με έντονη γεύση των μπαχαρικών και του πορτοκαλιού θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

evepork (1) evepork (3)

Συστατικά  

1 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Για τη μαρινάδα:

½ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί

¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη

1 κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη(ή όσο θέλουμε)

2 κουταλιές της σούπας κύμινο

2 κουταλιές του γλυκού κόλιανδρο σκόνη

10 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Ακουμπάμε το χοιρινό σε πυρίμαχο σκεύος και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.

Βήμα 2

Περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 2 ώρες.

Βήμα 3

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά, προτού σερβίρουμε με συνοδευτικό της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *