Μαρμελάδα φράουλα της μαμάς μου
2015-06-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 4-5 βάζα
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
19/6/15
Μαρμελάδα φράουλα της μαμάς μου, οφείλω να ομολογήσω εξαιρετική. Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω την πρώτη μας κοινή απόπειρα για μαρμελάδα, όταν εγώ σε ηλικία15 περίπου ετών, άρχισα να ανακαλύπτω την καλή μου σχέση με τη μαγειρική. Η μαρμελάδα που είχαμε προσπαθήσει να φτιάξουμε ήταν από κεράσι και λέω είχαμε προσπαθήσει γιατί πραγματικά πέρασαν πολλά χρόνια από τότε μέχρι να περάσουμε ξανά μια τέτοια δοκιμασία. Το κεράσι που μας έβγαλε το λάδι να βγάλουμε το κουκούτσι του, χωρίς το μετέπειτα ειδικό εργαλείο, έγινε ένα με τον πάτο της κατσαρόλας όπου σε συνδυασμό με την ζάχαρη κόλλησε ανεπιστρεπτί. Πάνε τα κεράσια, πάει και η κατσαρόλα. Ευτυχώς όμως πέρασε καιρός και μάθαμε και οι δυο, εξού και η κατακόκκινη ζουμερή μαρμελάδα φράουλα της Ρένας που σας παρουσιάζω σήμερα.
Συστατικά
- 2 κιλά φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 μήλο τριμμένο
- Χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το μήλο και τα αφήνουμε σκεπασμένα όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Την επόμενη τα βάζουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει μαρμελάδα, περίπου 1 ½ ώρα.
Βήμα 3
Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάμε σε δροσερό μέρος.