Μαυρομάτικα με κρεμμύδια στιφάδο
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.μαυρομάτικα φασόλια
25κρεμμύδια στιφάδου
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.ντοματάκια κονκασέ
2κ.σ.ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και μισοβράζουμε τα φασόλια. Κατόπιν σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νερό να καλύψει το φαγητό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 30 λεπτά και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρέσκια σαλάτα.