Loader

Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι της μαμάς μου

2013-05-29
  • Ποσότητα: 2
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά

1κιλό σπανάκι χοντροκομμένο

300γρ.μαυρομάτικα φασόλια

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

2μέτριες ντομάτες τριμμένες

Αλατοπίπερο

3κ.σ.λάδι

Μια πρέζα ζάχαρη

4φρέσκα κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

1/3 από το ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα φασόλια για 20 λεπτά. Τα σουρώνομε και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνιθο, τις φρέσκιες τομάτες και το χυμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Συμπληρώνουμε ελάχιστό νερό , αν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσει 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια και βράζουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε αμέσως.

Κατηγορία Συνταγής: , Ετικέτες: , , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *