Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι της μαμάς μου
2013-05-29- Ποσότητα: 2
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
300γρ.μαυρομάτικα φασόλια
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
2μέτριες ντομάτες τριμμένες
Αλατοπίπερο
3κ.σ.λάδι
Μια πρέζα ζάχαρη
4φρέσκα κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1/3 από το ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα φασόλια για 20 λεπτά. Τα σουρώνομε και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνιθο, τις φρέσκιες τομάτες και το χυμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Βήμα 3
Συμπληρώνουμε ελάχιστό νερό , αν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσει 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια και βράζουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε αμέσως.