Μελιτζάνες με καρύδια στο λάδι
2013-07-15- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
1πράσινη πιπεριά
1πιπεριά Φλωρίνης
2κ.σ.καρυδόψιχα
1κ.σ.θυμάρι
Λάδι αλάτι
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις πιπεριές σε λωρίδες φαρδιές. Τα απλώνουμε σε ταψί τα λαδώνουμε ελαφρά και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα ψήνουμε στο γκριλ στους 190C για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Τοποθετούμε τα ψητά λαχανικά σε στρώσεις σε βάζο και ενδιάμεσα ρίχνουμε καρυδόψιχα και θυμάρι. Ρίχνουμε μέσα στο βάζο τις σκελίδες το σκόρδο και το γεμίζουμε με λαδάκι. Είναι καταπληκτικό συνοδευτικό για τυριά. Το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος 1 μήνα και έπειτα είναι έτοιμο για κατανάλωση. Διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο μετά το άνοιγμα και πριν το χρησιμοποιήσουμε βγάζουμε λίγη ποσότητα νωρίτερα για να πάρει το λάδι θερμοκρασία δωματίου.