Μελιτζάνες με μυρωδικά και ρεγκάτο
2013-06-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μελιτζάνες φλάσκες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένες
4ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2φλ.ρεγκάτο τριμμένο
Λαδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις τοποθετούμε σε ταψί με την κομένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ραντίζουμε με λίγο λαδάκι. Της ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά , για να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο και πιέζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Διασκορπίζουμε πάνω με σειρά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τυρί και τα ντοματίνια. Βάζουμε σε βάζο με καπάκι το λάδι, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Τα ανακινούμε και ραντίζουμε με αυτό τις μελιτζάνες. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 30 λεπτά. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές.