Μελιτζάνες τουρσί
2013-07-15- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους
Ξύδι λευκό
Λίγες σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
6κόκκινες καυτερές πιπεριές
Ρίγανη
Αλάτι
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε γυάλινο βάζο και τις καλύπτουμε με το ξύδι. Τις αφήνουμε εκεί 24 ώρες. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά και τις μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζουμε το βάζο με το λάδι, το κλείνουμε αεροστεγώς και το αφήνουμε στο ντουλάπι 1 μήνα πριν το χρησιμοποιήσουμε.