Μελιτζανοπίλαφο με λουκάνικα Μυκόνου
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια
2λουκάνικα Μυκόνου κομμένα σε ροδέλες
1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
1κ.σ.φρέσκια ή ξερή ρίγανη
3φλ.ζωμός λαχανικών
1φλ.ρύζι για πιλάφι
Αλατοπίπερο
10ντοματίνια κομμένα στη μέση
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και τηγανίζουμε ελαφρά τα λουκάνικα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι , τα ντοματίνια και την μελιτζάνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει μέχρι να τελειώσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τη κατσαρόλα 4-5 λεπτά πάνω πριν σερβίρουμε.