Μελιτζανοφαγάκι φούρνου
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
5μελιτζάνες κομμένες κατά μήκος σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
500γρ.ανθότυρο
1φλ.παρμεζάνα τριμμένη
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
2αυγά
1/4φλ.κουκουνάρι καβουρδισμένο
1φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο
1/4φλ.βασιλικός ξερός
1/4φλ.χυμός ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο λαδάκι. Τις ψήνουμε στο grill του φούρνου για 15 λεπτά περίπου. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Απλώνουμε πάνω του μια στρώση μελιτζάνες. Απλώνουμε το χυμό ντομάτας. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο και το ανακατεύουμε καλά με τη μισή παρμεζάνα το μισό βασιλικό, αλατοπίπερο, τα αυγά, το κουκουνάρι και το φρέσκο κρεμμύδι. Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρέξ ομοιόμορφα και από πάνω τοποθετούμε άλλη μια στρώση μελιτζάνες. Ανακατεύουμε σε μπολ τη φρυγανιά , την υπόλοιπη παρμεζάνα και το βασιλικό και λίγο αλατοπίπερο και τα διασκορπίζουμε πάνω στο φαγάκι μας. Τοποθετούμε σε διάφορα σημεία το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για30 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.