Μελωμένο κοκκινιστό μοσχάρι
2015-02-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
7/2/15
Μελωμένο κοκκινιστό μοσχάρι μια παραλλαγή του κλασικού μας κοκκινιστού που θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας.
Συστατικά
- 750gr. Μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- Μια πρέζα κανέλα
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire
- 1 κουταλιά της σούπας soya sauce
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα με καπάκι και ρίχνουμε το κρέας αφού το αλατοπιπερώσουμε καλά. Το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το αφαιρούμε σε πιάτο, με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας.
Βήμα 2
Στο ίδιο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο το σκόρδο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε την πάπρικα, την κανέλα, το καγιέν, την καστανή ζάχαρη και το μέλι, διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, την Worcestershire sauce και ½ λίτρο νερό ή ζωμός. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 2 ώρες, συμπληρώνοντας αν χρειάζεται επιπλέον νερό ή ζωμό, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Βήμα 4
Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και με μπόλικη από τη σάλτσα του σκεύους.