Loader

Μεσογειακή πλιγουροσαλάτα

2013-05-29
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο μπολ
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Πάλι πλιγουροσαλάτα, με «φρέσκο» πλιγουράκι από τη γιαγιά μου στη Δράμα.

Ναι, αυτό που το κάνω ριζότο, κεφτέδες, πίτες και τα σχετικά.  :p

Για να πω όμως και την αμαρτία μου, πολύ θέλω να δοκιμάσω αυτό το κινόα που χρησιμοποιεί όλο το διαδίκτυο (μαγειρικού ενδιαφέροντος ) ,τελευταία.

Μου κάνει αρκετά παραπλήσιο με το πλιγούρι και με εξιτάρουν και αυτά τα μικροσκοπικά μπιρμπιλωτά μπιλάκια , όταν μαγειρευτεί.

Στα δικά μας όμως… «Μουλιάζουμε το πλιγούρι…»

Συστατικά

  • 2/3φλ.πλιγούρι
  • 4-5 πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε ροδέλες
  • 10ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1μικρό κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1/4φλ.άνηθος ψιλ/νος
  • 1/4φλ. Μαϊντανός ψιλ/νος
  • 1κ.σ.δυόσμος ψλ/νος
  • 3κ.σ.λάδι
  • 2κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες παρασκευής

Βήμα 1

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη 1 ώρα ή ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι, το ξύδι, το αλατοπίπερο και τον δυόσμο και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και το πλιγούρι αφού το σουρώσουμε καλά.

Βήμα 4

Περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα προτού σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *