Μεσογειακή πλιγουροσαλάτα
2013-05-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο μπολ
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Πάλι πλιγουροσαλάτα, με «φρέσκο» πλιγουράκι από τη γιαγιά μου στη Δράμα.
Ναι, αυτό που το κάνω ριζότο, κεφτέδες, πίτες και τα σχετικά. :p
Για να πω όμως και την αμαρτία μου, πολύ θέλω να δοκιμάσω αυτό το κινόα που χρησιμοποιεί όλο το διαδίκτυο (μαγειρικού ενδιαφέροντος ) ,τελευταία.
Μου κάνει αρκετά παραπλήσιο με το πλιγούρι και με εξιτάρουν και αυτά τα μικροσκοπικά μπιρμπιλωτά μπιλάκια , όταν μαγειρευτεί.
Στα δικά μας όμως… «Μουλιάζουμε το πλιγούρι…»
Συστατικά
- 2/3φλ.πλιγούρι
- 4-5 πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε ροδέλες
- 10ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο
- 4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
- 1 μικρό καρότο τριμμένο
- 1μικρό κολοκυθάκι τριμμένο
- 1/4φλ.άνηθος ψιλ/νος
- 1/4φλ. Μαϊντανός ψιλ/νος
- 1κ.σ.δυόσμος ψλ/νος
- 3κ.σ.λάδι
- 2κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες παρασκευής
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη 1 ώρα ή ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι, το ξύδι, το αλατοπίπερο και τον δυόσμο και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και το πλιγούρι αφού το σουρώσουμε καλά.
Βήμα 4
Περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα προτού σερβίρουμε.