Με το ριζότο που περίσσεψε ογκρατέν με κολοκυθάκια
2013-07-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.ριζότο που περίσσεψε, ακόμα κι αν έχει λαχανικά, κάποιο κρέας ή αλλαντικό
Λάδι
Φρυγανιά τρίμμα
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2αυγά χτυπημένα
1κ.σ.θυμάρι
1/2φλ.κασέρι τριμμένο
1/2φλ.γκούντα τριμμένο
2μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
25ντοματίνια κομμένα στη μέση
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20 λεπτά. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρώς να πάρει χρώμα. Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ριζότο, με το κρεμμύδι, το θυμάρι, τα αυγά και το κασέρι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του ριζότο και από πάνω ακουμπάμε στη σειρά τα ψητά κολοκυθάκια και έπειτα τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και διασκορπίζουμε από πάνω το γκούντα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.