Μηλοβασιλόπιτα
2013-07-25- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3/4φλ.αραβοσιτέλαιο
1 ½ φλ.ζάχαρη
4αυγά
3/4φλ.γάλα
1 ½ φλ.αλεύρι
1/4φλ.κακάο
1 ½ φλ.quaker
1πρέζα αλάτι
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1κ.σ.κανέλα
1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/2φλ.σταφίδες
1/2φλ.καρύδια τριμμένα
1βάζο υποβρύχιο γλυκό
ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ
3μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1ξυλάκι κανέλας
Χυμό ½ λεμονιού και το ξύσμα του
1/4φλ.ζάχαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μήλου σε ένα κατσαρολάκι μαζί με ελάχιστο νερό και τα σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε την κανέλα και το κρατάμε στην άκρη. Αν τα μήλα δεν έχουν λιώσει αρκετά τα πολτοποιούμε λίγο στο multi. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το quaker, το αλάτι, το μπέικιν και τα μυρωδικά. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και κατόπιν το γάλα και τη σάλτσα μήλου. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα που ετοιμάσαμε με το αλεύρι. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και το κέρμα ή το φλουρί που θα χρησιμοποιήσουμε , τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά. Μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη στρογγυλή φόρμα που ανοίγει από το πλάι ,κατά προτίμηση. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα ή μέχρι αν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα, αυτή θα βγει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τη συσκευασία με το υποβρύχιο και το απλώνουμε όμορφα σε όλο το γλυκό, και στα πλαϊνά. Διακοσμούμε με διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια και έτοιμη η μηλοβασιλόπιτα. Καλή Χρονία.