Μηλόπιτα κέικ με γλάσο
2013-08-24- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3φλ.αλεύρι
2φλ.ζάχαρη
3αυγά
2βανίλιες
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1πρέζα αλάτι
1μεγάλο μήλο ψιλ/νο
Κανέλα και μοσχοκάρυδο ανάλογα τα γούστα μας
Βούτυρο για τη φόρμα
1 ½ φλ.ηλιέλαιο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1φλ.καστανή ζάχαρη
1/3φλ.βούτυρο
2κ.σ.εβαπορέ
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λάδι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μήλο. Ανακατεύουμε καλά και το μεταφέρουμε σε φόρμα για κέικ βουτυρωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά. Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 λεπτά μόνο και το μεταφέρουμε προσεχτικά σε πιατέλα. Περιχύνουμε με το γλάσο και το κόβουμε μόλις έχει κρυώσει εντελώς.