Loader

Μικρά κεμπάπ σε καλαμάκια με σάλτσα γιαουρτιού

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

300γρ.χοιρινός κιμάς
300γρ.αρνίσιος κιμάς
5κ.σ.φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.γλ.κύμινο κοπανισμένο
1κ.γλ.κόλιανδρο κοπανισμένο
1κ.γλ.δυόσμος ξερός
1κ.γλ.κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο
Αλάτι
3κ.σ. λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2κ.σ. λάδι
1κ.σ. δυόσμος
1/2κ.γλ. αλάτι
1/2κ.γλ. σκόρδο ξερό τριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Αραβικές πιτούλες
Ντομάτες ροδέλες
Μαιντανός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά του κεμπάπ και τα αφήνετε μια ωρίτσα στο ψυγείο. Ανακατεύτε και όλα τα υλικά της σαλτσούλας. Για να τα πλάσετε παίρνετε κομμάτια από τον κιμά και τον πλάθετε γύρω από ένα καλαμάκι σε μακρόστενα κεμπάπ. Ψήνετε στο γκρίλ του φούρνου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C, αφού έχετε βάλει ελάχιστο λαδάκι και νεράκι στο ταψι, για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε με τη σάλτσα γιαουρτιού, τις αραβικές πίτες, τις ντομάτες και τον μαιντανό, όλα γύρω γύρω για να βάλει ο καθένας την ποσότητα που επιθυμεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *