Μοσχάρι και λαχανικά ατμού με κρύα σάλτσα τυριού
2014-06-06- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
22/6/14
Μοσχάρι και λαχανικά ατμού με κρύα σάλτσα τυριού. Ένα διαφορετικό κυριακάτικο μοσχαράκι, χορταστικό, πλούσιο και πρωτότυπο.
Συστατικά
Για το μοσχάρι:
350gr. Μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες ή φιλετάκια
4 μωβ πατάτες, πλυμένες με τη φλούδα και κομμένες στα 4 ή τα 6, ανάλογα το μέγεθος
200gr. Λευκά σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Για τη σάλτσα τυριού:
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Χυμός 1 λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
Μπούκοβο ή τσίλι σκόνη, ανάλογα τα γούστα (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
¼ της κουταλιάς του γλυκού ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
2-3 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το μοσχάρι: Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αφήνοντας 2 δάχτυλα από το χείλος και το βάζουμε να πάρει βράση.
Βήμα 2
Ακουμπάμε πάνω της ένα μεταλλικό σουρωτήρι, που να εφάπτεται. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ακουμπάμε το κρέας και τις πατάτες. Κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά.
Βήμα 4
Για τη σάλτσα τυριού: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi, συμπληρώνοντας λάδι, χυμό λεμονιού ή αλατοπίπερο, αφού δοκιμάσουμε.
Βήμα 5
Για το σερβίρισμα: Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και διασκορπίζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα. Βάζουμε την υπόλοιπη σε μπολάκι δίπλα, για όποιον θέλει να προσθέσει επιπλέον. Διασκορπίζουμε με τα φρέσκα κρεμμύδια και ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.