Μοσχάρι κοκκινιστό με πικάντικη σαλτσούλα
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
700γρ.μοσχάρι κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.φρέσκια ρίγανη
1κ.σ.φρέσκο θυμάρι
1μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1φλ.χυμός ντομάτας
1.2φλ.λευκό κρασί
1κρεμμύδι τριμμένο
1/2λίτρο ζωμός λαχανικών ή κρέατος
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
100γρ.τυρί κρέμα
2σκελ.σκόρδο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/4από το ματσάκι μαϊντανός
Χυμό 1 λεμονιού
Ξύσμα από το μισό λεμόνι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό και την φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τη ρίγανη. Συμπληρώνουμε το ζωμό κι αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας και να δέσει η σάλτσα μας. Εντωμεταξύ στο multi βάζουμε όλα τα υλικά για την πικάντικη σάλτσα και τα χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε το κρεατάκι μας με την κοκκινιστή σαλτσούλα του και λευκό ρυζάκι και από πάνω μια κουταλιά από την πικάντικη σάλτσα από το τυρί κρέμα.