Μοσχάρι με δαμάσκηνα και καρότα
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600γρ.μοσχάρι κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
10δαμάσκηνα ολόκληρα
1καρότο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
1ποτήρι λευκό κρασί
1κρεμμύδι τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε άλλα 2 λεπτά το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρότα και τα δαμάσκηνα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτοουμε ζεστό νεράκι να καλύψει το κρέας. Σιγοβράζουμε περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας και να μελώσει η σαλτσούλα μας από τα δαμάσκηνα. Σερβίρουμε ζεστό με ρυζάκι ή πουρέ.