Μοσχάρι με λάχανο στο slow cooker
2015-06-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 12:00 ω
- Έτοιμο σε: 12:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
4/6/15
Μοσχάρι με λάχανο στο slow cooker για το πιο τρυφερό κρέας που έχετε φάει ποτέ. Κόβεται με την καρδιά ενός μαρουλιού!
Συστατικά
- 600gr. Μοσχάρι κομμάτι
- 2 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα στα 4
- 1 μικρό λάχανο κομμένο σε κομμάτια
- 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1/3 του φλιτζανιού κρασί
- ¾ - 1 φλιτζάνι νερό
- 2-3 μέτριες πατάτες πλυμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε λίγο το κρέας, το ξαφρίζουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ακουμπάμε στο σκεύος του slow cooker το λάχανο και από πάνω το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την μισή πάπρικα.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ρίχνουμε το ζωμό και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε ξανά και ρίχνουμε την υπόλοιπη πάπρικα.
Βήμα 4
Ραντίζουμε με τα λάδι και κλείνουμε το καπάκι. Μαγειρεύουμε στο Low για 10 ώρες. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον νερό ή ζωμό. Μαγειρεύουμε για άλλες 2ώρες περίπου μέχρι να λιώσει το κρέας ή λιγότερο αν το θέλουμε λιγότερο μαγειρεμένο.