Μοσχάρι με πατάτες κοκκινιστό στη γάστρα
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.μοσχάρι σε μεγάλους κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
20ντοματίνια ολόκληρα
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2κ.γ.κανέλα
1ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
1/2φλ.χυμός ντομάτας
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
3πατάτες χοντροκομμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε τις πατάτες,τα ντοματίνια, την πιπεριά και τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και την κανέλα και συμπληρώνουμε νεράκι. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 200C για 1 ½ ώρα περίπου, βγάζοντας το καπάκι τα τελευταία 20 λεπτά για να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.