Μοσχάρι με σκούρα κοκκινιστή σάλτσα
2014-10-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 3:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
31/10/14
Μοσχάρι με σκούρα κοκκινιστή σάλτσα. Ένα κατά τα λοιπά κλασικό κοκκινιστό κρεατάκι, προσαρμοσμένο για τα διατροφικά γούστα του καλού μου.
Μαρινάρισμα σε σόγια για να αποκτήσει έντονη γεύση, χρώμα και άρωμα, χωρίς να το καταλάβει κανείς.
Συστατικά
500gr. Μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 ½ φλιτζάνι ζωμός
Αλατοπίπερο
¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή όσο μας αρέσει
Για τη μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας soya sauce
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1/3 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε με αυτήν το κρέας που έχουμε βάλει σε μπολ με καπάκι. Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Την επόμενη ζεσταίνουμε το λάδι σε σκεύος της αρεσκείας μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το κρέας, στραγγισμένο από τη μαρινάδα, χωρίς να τηνπετάξουμε.
Βήμα 3
Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τα υγρά της μαρινάδας, το τσίλι, λίγο αλατοπίπερο και τον πελτέ διαλυμένο στο ζωμό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό ή νερό.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.