Μοσχάρι με τσίπουρο και τζίντζερ
2013-06-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2 κιλό μοσχάρι
2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι
1κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
1 κρασοπότηρο τσίπουρο
σάλτσα ντομάτα(προαιρετικά)
θυμάρι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι,το τζίντζερ και το καρότο σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν απαλά .Σβήνουμε το τσίπουρο,αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο και ρίχνουμε τη σάλτσα το αλατοπίπερο,το θυμάρι και 2 φλ.νερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί σε μεσαία φωτίά μέχρι να μαλακώσει και μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστέι προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα