Μοσχάρι στιφάδο σαν κυνήγι
2013-06-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.μοσχάρι κιλότο ή ουρά κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο καθαρισμένα
3σκελ.σκόρδο
1συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
3κ.σ.ντοματοπελτές
1/3φλ.λάδι και επιπλέον για το τηγάνισμα
6γαρύφαλλα
6κόκκοι μπαχάρι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
1/2μπουκάλι κόκκινο κρασί
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.μπαχάρι
1/2ποτήρι του κρασιού ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ σκεύος με καπάκι όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Το κλείνουμε καλά και το ανακινούμε να πάει παντού. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος από τη μαρινάτα και την κρατάμε στην άκρη. Σκουπίζουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί και το ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι με ζεστό λάδι να τηγανιστεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδο και τα τηγανίζουμε και αυτά από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα. Τα κατεβάζουμε και αυτά με τρυπητή κουτάλα. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τοποθετούμε το τηγανισμένο κρέας το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το σκόρδο, τη δάφνη, τα γαρύφαλλα και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε και διαλύουμε τον πελτές στη μαρινάτα που κρατήσαμε. Το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε και λίγο νερό ώστε να είναι καλά σκεπασμένο το κρέας. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Μαγειρεύουμε άλλα 20- 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.