Μοσχάρι φρικασέ
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600γρ.μοσχάρι σπάλα ή ελιά σε κομμάτια όχι πολύ χοντρά
.1 κρεμμύδι ψιλ/νο
½ ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
3-4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1/3φλ.λάδι
1/2φλ.λευκό κρασί
Το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
2 αυγά
Αλατοπίπερο
1κ.σ.κορν φλάουρ
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο και αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νεράκι να καλύψει το κρέας μας. Ρίχνουμε και το ξύσμα του λεμονιού. Σιγοβράζουμε περίπου 1 ½ ώρα και το αφήνουμε να χλιαρύνει πριν το αυγοκόψουμε. Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα αυγά με το κορν φλάουρ σε μιξεράκι . συμπληρώνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού και χτυπάμε λίγο ακόμα. Μεταφέρουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.