Μοσχαράκι γεμιστό
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:45 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο)
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας
2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ.σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κουτ.σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ. το κρέας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι σχίζουμε κάθε φέτα, δημιουργώντας θέση (τσεπάκι) για τη γέμιση. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση (ανακατεύουμε τη φέτα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι) & ανακατεύουμε καλά το μείγμα με πιρούνι. Γεμίζουμε κάθε φέτα με λίγο μείγμα και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό ελαιόλαδο, τις φέτες για 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3΄-4΄ ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το γεμιστό κρέας χωρίς προσθήκη νερού (πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά) για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να λιώσει το κρέας και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές. <3