Μοσχαράκι Μαρόκου
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Λάδι
Αλάτι
1φλ.χυμός ντομάτας
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1κ.σ.ginger σκόνη
1φλ.κόκκινο κρασί
2σκελ.σκόρδου λιωμένες
1/2κ.γλ.κανέλα
1/3φλ.δαμάσκηνα ξερά
1/4φλ.σταφίδες ξανθές
1κ.σ.μέλι
1/2κ.γλ.μπούκοβο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Συμπληρώνουμε νερό να τα καλύψει καλά. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, την κανέλα, το μπούκοβο και το ginger. Προσθέτουμε το μέλι, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 1 ώρα. Το σερβίρουμε ζεστό με τη σαλτσούλα του και κάποιο αρωματικό ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.