Μοσχαράκι με κεφαλογραβιέρα στη γάστρα
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
`1κιλό σπάλα μοσχάρι κομμένη σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1ποτ.του κρασιού κόκκινο κρασί
4σκελ.σκόρδο κομμένες στη μέση
250γρ.κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μεγάλους κύβους
4πατάτες κυδωνάτες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κρέας και τις πατάτες στη γάστα. Περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί. Ρίχνουμε τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και κλείνουμε το κάπακι. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 250C. Λίγο πριν το τελείωμα του ψησίματος ρίχνουμε τους κύβους του τυριού και το αφήνουμε να λιώσει ανάμεσα από το κρέας. Αν δεν έχετε γάστρα μπορείτε απλά να το τυλίξετε σε λαδόκολλα με όλα τα υλικά από την αρχή, αλλά να παραλείψετε το νερό για να μην διαλύσει η λαδόκολλα και να μειώσετε την ποσότητα του κρασιού.