Μοσχαράκι με σάλτσα μανταρινιού και σπανάκι
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
700gr.μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Λάδι
Αλατοπίπερο
Soya sauce και σουσάμι για το σερβίρισμα
1κ.σ.μέλι
2/3κ.γλ.τσίλι σκόνη
Χυμό 2 μανταρινιών
Ξύσμα 1 μανταρινιού
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.ginger σκόνη
2φλ.σπανάκι χοντροκομμένο
1φλ.φασολάκια πλατιά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπανάκι, το σκόρδο και τα φασολάκια με ελάχιστο νερό να αχνιστούν για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τσίλι καιτο ginger. Ρίχνουμε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από τα μανταρίνια. Συμπληρώνουμε χλιαρό νερό ίσα να τα καλύπτει και αφήνουμε να σιγοβράσουν 45 λεπτά, ελέγχοντας αν χρειαστεί περισσότερο νερό. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με λαδάκι και αφήνουμε 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτα ραντίζοντας με λίγη soya και πασπαλίζοντας με σουσάμι και συνοδευτικό της αρεσκείας μας.