Μοσχαράκι μπύρας με μανιτάρια και γίγαντες
2013-12-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
- Έτοιμο σε: 1:35 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
1/1/14
Ένα πεντανόστιμο μοσχαράκι μπύρας με μανιτάρια και γίγαντες για ένα χορταστικό και παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο γεύμα!
Συστατικά
800gr. Μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
150gr. Φασόλια γίγαντες ή άλλα της προτίμησης μας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο
1 φλιτζάνια διάφορα άγρια μανιτάρια ή κοινά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι και επιπλέον για το σερβίρισμα
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 μέτριες ντομάτες
Μια πρέζα ζάχαρη
1 πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
330ml μπύρα της προτίμησης μας
2 φλιτζάνια ζωμός ή νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό που βράζει για 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε κρατώντας αν θέλουμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το μισό λάδι. Σοτάρουμε να πάρουν χρώμα όλες οι πλευρές από το κρέας και τα βγάζουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε την τσίλι πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με την μπύρα. Μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη.
Βήμα 5
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας και το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά και προσθέτουμε τα φασόλια.
Βήμα 6
Μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά και συμπληρώνουμε νερό ή ζωμό , αν χρειάζεται. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 7
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με χυλωμένη σαλτσούλα, σκέτο ή με λευκό ρυζάκι ή με πουρέ ή με κάποιο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Προσαρμογή συνταγής :
http://www.thespicedlife.com/2013/05/beer-braised-beef-with-thyme-mushrooms-and-beans.html