Loader

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μελιτζάνες

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

3κ.σ.λάδι

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο

4σκε.σκόρδο, κομμένες στα 2

2κ.σ.πάπρικα

Αλατοπίπερο

2κ.γλ.κουρκουμάς

2κ.γλ.κόλιανρος σκόνη

1κ.γλ.κύμινο

1κ.γλ.ginger σκόνη

14ντοματίνια ολόκληρα

2μοσχαρίσιες μπρίζόλες

2μέτριες μελιτζάνες

2φλ.νερό

1/4φλ.χυμό λεμονιού

Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε 2 κουταλιές από το λάδι σε μια κοντή και φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με όλα τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, προσθέτουμε το νερό και χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά. Βάζουμε σε ταψί ή γάστρα τις μπριζόλες και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε στη γάστρα ή σε ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε προσεχτικά να πάνε όσο γίνεται κάτω από τις μπριζόλες και να καλύπτονται από τα υγρά του σκεύους. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 20 λεπτά, χωρίς να τα καλύψουμε, μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες, να πάρουν χρώμα οι μπριζόλες και να μειωθούν τα υγρά του σκεύους. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με μελιτζάνες ,μπόλικη σαλτσούλα από το ταψί μας και μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *