Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μπάμιες στη γάστρα
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό μπάμιες (κατ/νες)
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/3φλ.χυμός ντομάτας
2κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2κ.σ.worcestershire sauce
1/2φλ.ροζέ κρασί
2μοσχαρίσιες μπριζόλες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στην γάστρα τις μπάμιες και από πάνω διασκορπίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ακουμπάμε πάνω τους τις μπριζόλες και αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με το λάδι, το κρασί, τη sauce και το χυμό ντομάτας. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και ψήνουμε με κλειστό το καπάκι στους 200C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τη γάστρα χωρίς καπάκι για 5-10 λεπτά στο τέλος του ψησίματος και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.