Μοσχομυριστή λεμονάδα της μητερούλας από το Βόλο
2014-06-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: Για μια κανάτα χυμό/σιρόπι συμπυκνωμένης λεμονάδας
- Χρόνος προετοιμασίας: 4:00 ω
- Έτοιμο σε: 4:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
23/6/14
Σας παρουσιάζω με χαρά τη μοσχομυριστή λεμονάδα της μητερούλας από το Βόλο. Για να δροσιζόμαστε φέτος το καλοκαίρι, χωρίς συντηρητικά, με ένα φρέσκο αναψυκτικό από τα χεράκια μας. Κατά πως μας γράφει τη συνταγή της η μητερούλα, πρόκειται για μια λεμονάδα, χωρίς βράσιμο αλλά και χωρίς φειδώ στη γεύση. Ας την απολαύσουμε στην υγειά της!
Συστατικά
- 20 πολύ ζουμερά λεμόνια μεσαίου μεγέθους
- 1 μικρό ζουμερό πορτοκάλι
- 4-5 “φειδωλά” φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι τζίντζερ
- λίγη αρμπαρόριζα και λίγο δυόσμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και το πορτοκάλι.
Βήμα 2
Στύβουμε τα φρούτα και παίρνουμε τον χυμό τους.
Βήμα 3
Βάζουμε τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά μέσα σε μια κανάτα καλά κλεισμένη με μεμβράνη (ή σε κάποιο βάζο). Αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες, ανακατεύοντας πού και πού.
Βήμα 4
Περνάμε το σιρόπι από ψιλή σήτα πατώντας με ένα πιρούνι, για να βγουν τα έλαια του ξύσματος. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι ή βάζο.
Βήμα 5
Αραιώνουμε το σιρόπι κατευθείαν στο ποτήρι μας, ατομικά, ή σε κανάτα, για περισσότερα άτομα, με καθαρό ή ανθρακούχο νερό και χοντροκομμένο πάγο, στολίζοντας με λίγο δυόσμο. Η αναλογία για το αραίωμα εξαρτάται από το πόσο γλυκιά και έντονη γεύση επιθυμούμε να πάρουμε.