Loader

Μους μπακαλιάρου

2015-03-18
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

23/3/15

Μους μπακαλιάρου αντί σκορδαλιά στο τραπέζι μας. Ένα νόστιμο και σκορδάτο άλειμμα σαν την αλιάδα των επτανήσων. Εξίσου απολαυστική με τη σκορδαλιά που έχουμε συνηθίσει χωρίς την ενοχλητική μυρωδιά μετά.

codmousse (1) codmousse (2)

Συστατικά

  • ½ κιλό παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
  • 700ml γάλα ή όσο χρειάζεται να καλυφθεί το ψάρι
  • 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200ml ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο, κατά βούληση
  • Χυμό λεμονιού, ανάλογα τα γούστα

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι από την πέτσα και τα κόκαλα και το ακουμπάμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο. Ρίχνουμε το γάλα και όσο επιπλέον χρειαστεί ώστε να καλυφθεί το ψάρι και τα βάζουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για περίπου ½ ώρα ή μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το γάλα.

Βήμα 2

Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο multi μαζί με τις πατάτες πολτοποιημένες και λίγο λάδι. Χτυπάμε και προσθέτουμε χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και όσο λάδι χρειάζεται μέχρι να γίνει κρέμα.

Βήμα 3

Σερβίρουμε αμέσως με ψωμί της αρεσκείας μας ή φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ακόμα ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *