Μπάμιες με κεφτεδάκια και ξερά φρούτα
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600gr. Μπάμιες κατ/νες ή φρέσκιες καθαρισμένες
1δόση για κεφτεδάκια της αρεσκείας σας
1κ.γλ.κάρυ σκόνη
1/2φλ.ροζέ κρασί
3σύκα ξερά ψιλ/νη
3βερύκοκα ξερά ψιλ/να
1κ.σ.σταφίδες ξανθές
Χυμός 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
2φλ.ζωμός λαχανικών
Λάδι
4-5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1/2κ.γλ.ginger σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα ξερά φρούτα στο κρασί. Βάζουμε το σκόρδο και τις μπάμιες σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και πασπαλίζουμε με το κάρυ και το ginger. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το κρασί με τα ξερά φρούτα. Σιγομαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά και ρίχνουμε προσεχτικά τα κεφτεδάκια σε διάφορα σημεία μέσα στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με λάδι,αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.