Μπάμιες με φέτα και δυόσμο
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μπάμιες καθαρισμένες
1/φλ.ξύδι
Λάδι
1/2κ.γλ.ζάχαρη
3Φλ.σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες ή 2φλ.έτοιμο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.σ.δυόσμο
300γρ.φέτα θρυμματισμένη
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις μπάμιες. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το ξύδι. Όταν εξατμιστεί συμπληρώνουμε τη ζάχαρη. Μόλις ροδίσουν τις μεταφέρουμε σε ταψί και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα. Συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά. Κατόπιν πασπαλίζουμε τη φέτα να πάει παντού και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.