Μπάρες βρώμης με μέλι και φυστικοβούτυρο
2015-01-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 16 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
20/1/15
Μπάρες βρώμης με μέλι και φυστικοβούτυρο. Ένα γλύκισμα που το τρώτε σαν πρωινό αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας.
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού μέλι
- 1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- ¼ του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- Μια πρέζα αλάτι
- 20 σοκολατένιες ελιές αμυγδάλου
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι καρύδας και το φυστικοβούτυρο. Το ακουμπάμε σε μάτι με μέτρια φωτιά και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Βήμα 2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βρώμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε τετράγωνο ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε τις ελίτσες πάνω στο απλωμένο μείγμα.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για 20-25 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για να το κόψουμε σε κομμάτια και να σερβίρουμε.