Loader

Μπάρες με ταχίνι σοκολάτα και ινδοκάρυδο

2013-12-23
  • Ποσότητα: 24 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 6
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 έχουν βαθμολογήσει

25/12/13

Ένα γλύκισμα για μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή για το πρωινό ξύπνημα την επόμενη μέρα. Εορταστικές και άκρως υγιεινές μπάρες με ταχίνι σοκολάτα και ινδοκάρυδο.

Συστατικά  

1 φλιτζάνι βρώμη

½ φλιτζάνι φουντούκια ή άλλοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας

1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο

250gr. Κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο multi την βρώμη με τα φουντούκια και το ινδοκάρυδο να γίνουν σαν αλεύρι. Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε κατσαρολάκι μπεν μαρί και μόλις ενωθούν καλά τα υλικά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε τέλος το μείγμα βρώμης και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε σε ταψάκι 8Χ8 περίπου, στρωμένο με λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Το αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο και το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα. Πολύ καλή πρόταση για Χριστουγεννιάτικο δωράκι από τα χεράκια σας.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.neverhomemaker.com/2011/08/tahini-fudge-squares.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *