Μπάρες World Cup 2014
2014-06-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 16 μικρά ή 8 μεγάλα κομμάτια
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 1:45 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/6/14
Μπάρες World Cup 2014. Ένα γλυκό γεμάτο ενέργεια από τα ξερά φρούτα, τους καρπούς, τη σοκολάτα και το μέλι. Αφιερωμένο στην εθνική μας ομάδα για την πρόκριση στην 16άδα του Μουντιάλ αλλά και μια ευχή για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Καλή επιτυχία Ελλάδα!
Συστατικά
1 φλιτζάνι Brazilian nuts
½ φλιτζάνι ψίχα ηλιόσπορου
½ φλιτζάνι σουσάμι
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι ξερά δαμάσκηνα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
¼ του φλιτζανιού γάλα κανονικό ή soya
1 κουταλιά του γλυκού μηλόξιδο
Μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού baking powder
Για το γλάσο:
80gr. Κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο
Goji berries για την επικάλυψη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi τα Brazilian nuts και τον ηλιόσπορο και τα χτυπάμε καλά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά , λίγα λίγα και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Βήμα 3
Το στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και το πιέζουμε να αποκτήσει όμοιο πάχος παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 25-28 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε το λάδι καρύδας με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 5
Το απλώνουμε πάνω στο γλυκό και διασκορπίζουμε τα coji berries. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και κατόπιν το κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια για να σερβίρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα σε αεροστεγές σκεύος.