Loader

Μπακαλιάρος μεζές με ελιές και αυγά

2013-07-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

800gr.μπακαλιάρος φρέσκος ή παστός ξαλμυρισμένος

600gr.πατάτες

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες χοντρές

20 ελιές χωρίς κουκούτσι, ολόκληρες

1/2φλ.λάδι

1/2φλ.μαϊντανός ψιλ/νος

Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

2αυγά βραστά κομμένα στα 4

Χυμός λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τον μπακαλιάρο για 20 λεπτά. Τον στραγγίζουμε, τον καθαρίζουμε καλά από τα κόκαλα και κρατάμε την ψίχα στην άκρη. Βράζουμε , καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες χοντρές. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε λίγες λίγες τις ροδέλες πατάτας και κρεμμυδιού να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη. Σε ένα σκεύος φούρνου τοποθετούμε στη σειρά πρώτα τις πατάτες, έπειτα τα κρεμμύδια και από πάνω αραδιάζουμε το ψάρι, τις ελιές και τον μαϊντανό. Ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι και 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά περίπου μέχρι να μελώσει το φαγάκι. Σερβίρουμε διασκορπίζοντας τα αυγά και πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και μαϊντανό, αν θέλουμε και ραντίζοντας με χυμό λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *