Μπακαλιάρος με σπανάκι στο φούρνο
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
½ ματσάκι άνιθος
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
πιπέρι κόκκινο και μαύρο
αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το πράσο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200°C.