Μπακαλιάρος πλακί με σταφίδες
2015-03-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
21/3/15
Μπακαλιάρος πλακί με σταφίδες για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου για να απολαύσουμε μαζί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και εορταστική ατμόσφαιρα.
Συστατικά
- 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
- 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φέτες
- ¼ του φλιτζανιού μαύρη σταφίδα
- Μια πρέζα κανέλα
- Μια πρέζα μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Ντοματάκια κομμένα στη μέση ή ροδέλες ντομάτας για την επικάλυψη
- Ροδέλες πιπεριάς για την επικάλυψη (προαιρετικά)
- Λίγη φρυγανιά τρίμμα για την επικάλυψη
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα φαρδύ σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το μπαχάρι, την κανέλα, αλατοπίπερο και τα φύλλα δάφνης.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό το κονκασέ και 1 φλιτζάνι νερό. Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ψηλό πυρίμαχο σκεύος και ακουμπάμε από πάνω τον μπακαλιάρο, καθαρισμένο και κομμενο σε κομμάτια. Απλώνουμε από πάνω τα ντοματίνια ή τις ντομάτες και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε με λίγο εξτρά πιπέρι.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.