Μπακαλιάρος σύβραση στο φούρνο
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
700γρ.μπακαλιάρος (2κομμάτια)
Λάδι
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1/2φλ.λευκό κρασί
1ντομάτα τριμμένη
2δαφνόφυλλα
1/2κ.γλ.μπαχάρι σκόνη
1/2φλ.σταφίδες ξανθές
1/4φλ.κουκουνάρι
Αλατοπίπερο
Αλεύρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρολίτσα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα. Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Τα μεταφέρουμε όλα σε ταψί. Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον χώνουμε ανάμεσα στη σάλτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε ζεστό με κουταλιές από τη σάλτσα.