Μπανανόψωμο με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα
2015-07-03- Κουζίνα: Αμερικάνικη, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 10-12
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
1/7/15
Μπανανόψωμο με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα για την εβδομάδα γλυκών αρτοσκευασμάτων στην Αμερική. Μια εκστρατεία-εκδήλωση-διαγωνισμός, μεγάλης εταιρίας συσκευασμένων γλυκισμάτων και διαφόρων μειγμάτων για γλυκά, για την δραστηριοποίηση των φούρνων της γειτονιάς με διάφορα δώρα και χρηματικά έπαθλα. Γίνεται από τις 1-7/7 και αναφέρεται στο διαδίκτυο ως National American Sweet Bakery Week. Τι πιο American λοιπόν από ένα PBJ(peanut butter jelly) banana bread αλά Ελληνικά, από το ZannetCooks.gr.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
- ½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 αυγά χτυπημένα
- 3 ώριμες μπανάνες λιωμένες
- ¾ - 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
- ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1/3 του φλιτζανιού peanuts χοντροτριμμένα (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, με τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο και το λάδι.
Βήμα 3
Ενώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας πολύ καλά και ρίχνουμε τα peanuts.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε τη μισή μαρμελάδα. Με ένα μαχαίρι ή καλαμάκι από σουβλάκι ανακατεύουμε κυκλικά να πάει η μαρμελάδα παντού.
Βήμα 5
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και την υπόλοιπη μαρμελάδα με τον ίδιο τρόπο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C. Ψήνουμε για 60-70 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να ξεφορμάρουμε.
Βήμα 6
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να ζεστάνουμε λίγη επιπλέον από τη μαρμελάδα για 15-20 δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμάτων περιχύνουμε με αυτή το μπανανόψωμο πριν σερβίρουμε.