Μπαρμπούνια με καραμελωμένα φασολάκια
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό μπαρμπούνια
Αλεύρι
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
400γρ.φασολάκια βρασμένα
Λάδι
Πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2φλ.ζάχαρη καστανή
3κ.γλ.σόγια σος
Χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα μπαρμπούνια σε μια σακούλα. Ρίχνουμε αλεύρι, αλατοπίπερο και πάπρικα. Την ανακινούμε καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα φασολάκια. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Την αφήνουμε να λιώσει και ρίχνουμε τη σόγια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Σερβίρουμε τα μπαρμπούνια συνοδευόμενα από τα καραμελωμένα φασολάκια.