Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα αιολί
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
8μπαρμπούνια
Αλεύρι
Αλάτι χοντρό
Πάπρικα
4κ.σ.μαγιονέζα
2κ.γλ.μουστάρδα πικάντικη
Λάδι για το τηγάνισμα
1κ.σ.χυμό λεμονιού
1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2κ.σ.μαιντανός ψιλν/ος
1κ.σ.εστραγκόν ξερό
αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα ψαράκια σε μια σακούλα και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι,χοντρό αλάτι και πάπρικα ανάλογα με τα γούστα μας. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Ανακατέυουμε σε ένα μπωλάκι τη μαγιονέζα,τη μουστάρδα,το χυμό λεμονιού,το κρεμμύδι,το σκόρδο,τον μαιντανό,το εστραγκόν και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις και το σερβίρουμε μαζί με τα ψαράκια.