Μπατόν σαλέ με τυρί κρέμα
2013-07-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.αλεύρι
200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Μια πρέζα αλάτι
1αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
Αλάτι χοντρό
Δενδρολίβανο τριμμένο στο multi
Πάπρικα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
σουσάμι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το τυρί κρέμα , αλάτι και το βούτυρο. Το ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε τετράγωνο φύλλο περίπου ½ εκατοστού. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες φάρδους 1 εκατοστού και τις μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στα μισά πασπαλίζουμε αλάτι χοντρό και πάπρικα και στα άλλα μισά αλάτι χοντρό, πιπέρι και δενδρολίβανο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά.